onsdag 3. februar 2016

Hverdagene innhenter oss

Dette er slik morgensola i Banff ser ut 8:38 am på vei til busstoppen.

Da var vi kommet til andre uka her i Banff. Etter en uke hvor alt var nytt og ukjent; bosted og jobb, såvel som folk, er vi nå kommet mer inn i rutinene. Jobben går lettere og vi blir stadig mer vant til å faktisk lage mat selv. Generelt sett er folk her veldig inkluderende. De aller fleste vi har blitt kjent med så langt, kommer også langveisfra, og jobber her i en kortere periode før de reiser videre. Det at de fleste i tillegg reiser alene, gjør at vi alle er interessert i å bli kjent med nye mennesker og det fører til at folk er lette å omgås med.

På en av våre første fridager var vi på busstur rundt i Banff-området for å bli bedre kjent. Vår venninne Valenca ble også med på tur for å se. Denne turen fikk vi rabatt på (fra 57 til 10 CAD) da vi var på orientation, og da den var fullført fikk vi masse gratiskuponger som lokale av bygda. Det var deilig med en tur litt vekk fra hovedgata, og det kunne til tider minne om safari. Vi så totalt minst 40 elk pluss at vi fikk diverse informasjon om bjørnene og andre dyr. Vi tok en tur til Lake Minnewanka, som betyr "Water of Spirits". Dette var et hellig sted for de innfødte, men da kolonistene kom oversatte de det til Devil's Lake. Vi var også en tur innom The Fairmont Banff Springs, som er et slottlignende hotell i mindre versjon av det mer kjente som ligger ved Lake Louise. Noen utkikkspunkter var det å finne der vi stoppet med bussen!


Kristian, Valenca og Johan på tur i sola! (Det var en flink svenske som tok bildet!)

The Fairmont Banff Springs hotel 


Lake Minnewanka

 Canadisk natur viser sin storhet! Ser du nøye etter kan du se The Fairmont Banff Springs hotel 



Etter et par dager med jobb var det klart for innføringen i en tradisjon her i Banff; Sunday Funday. Som en kompis hjemme i Norge vitterlig påpekte, er det nok her uttrykket "Blåmandag" stammer fra. Etter at vi hadde inntatt et saftig måltid på Grizzly House, bestående av selvstekt kylling og biff, ble vi invitert med ut av en kollega fra Tunnel Mountain. Etter en tur på en smekkfull nattklubb fant vi ut at vi to, og resten av gjengen befant oss på to vidt forskjellige planeter. Kristians romkamerat satt imidlertid i kirken og spilte piano som han ofte gjør. Vi tok derfor turen til kirken (av alle steder klokka 2 på natta), der vi ble tatt godt imot av vår venn. Vi fikk servert en imponerende intimkonsert, etterfulgt av en lang prat om musikk.

På Grizzly House
F.V: Warthog, Moosehead, Vann

Også på Grizzly House
F.V: Warthog glass, Warthog flaske, Moosehead flaske, en blid Johan



På vei hjem, i de sene timer, var Banff Avenue strippet for folk. De som derimot enda var våkne var en gruppe rådyr som stod og gomlet på noen busker langs veien. Rådyr er nok mer vanlig å se enn fugl her i Banff, og det sier ikke rent lite.   


Johan ville si hei til det sultne rådyret på vei hjem


Vi har blitt introdusert for enda en lokal tradisjon, kaldt Wine Wednesday. Wine Wednesday er en begivenhet som foregår hver onsdag (naturlig nok) og som går ut på at Frozen Rose, som er et lokalt utested, serverer vin til halv pris. Hvor lurt det var å bli med på dette når man skulle på jobb 9 morgenen etter, kan diskuteres. Men moro er det ingen tvil om at det var! 

Noen dager senere hadde vi fri, og vi planla og dra til Lake Louise for å se på dette populære stedet. Valenca var også med her, som på den første turen! Sammen tok vi bussen til Lake Louise, en innsjø som viste seg å være like fin som Google hevder. Her ligger det berømte hotellet The Fairmont Chateau Lake Louise, som hadde en litt annen standard enn Tunnel Mountain Resort. Til tross for at vi alle var gjennomvåte og kalde, var humøret stort hele dagen. 

Dagens selfie på en fryst innsjø!

Johan, Valenca og Kristian! 

The Fairmount Chateau Lake Louise


På bussturen hjem var vinduet som et lerret og landskapsbilder av høyeste kvalitet gled rolig og bestemt forbi.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar