lørdag 4. juni 2016

Et nytt kapittel er påbegynt

Nå har vi dratt fra Banff! Denne gangen valgte vi å skrive hver vår kommentar.Kristians innlegg:

Tiden har nå kommet hvor jeg ikke lenger er lokal i Banff. Jeg har nå alt jeg eier i bilen, og uniform og nøkkel (også til Kirken) er levert. Vår siste dag på jobb var 31. Mai, så vi måtte ut klokka 10 dagen etterpå, men fikk heldigvis to netter på et hotellrom på Tunnel Mountain. Det var veldig merkelig å bo på et rom vi vanligvis vasker. I starten visste jeg ikke helt hvor jeg skulle gjøre av meg, men så deilig med så store senger! Vi fikk et stort rom med 3 senger, så vi spurte om Valenca ville være med og bo der som en måte å si hade så lenge på. Det vil si at vi dro 3. Juni fra Banff.
Det var litt rart å si hade til alle de som er igjen på Tunnel Mountain, men samtidig er det ikke endelig - Vi kommer tilbake om ikke så lenge.
I skrivende stund har vi akkurat rukket å være en tur innom Vancouver, mens vi nå venter på fergen over til Vancouver Island. Der skal nå eventyret fortsette, så får vi se hvor vi ender opp og når.

Jeg har opplevd veldig mye i Banff, og hadde ikke regnet med alt. Utrolig gøy å ikke bare bli kjent med, men faktisk få veldig gode og nære venner som jeg håper og regner med å holde kontakten med videre. Vi har fått sjansen til å bo i det villeste (i sin praktiske betydning) stedet jeg har vært, og jeg har så langt sett 6 bjørner. Landskapet minner meg på en måte om vestlandet, der hytta vår Kråkhammeren ligger, allikevel kan jeg ikke stoppe å nyte de massive fjellene som bare stikker opp av bakken i flere kilometer. Det å kunne si at jeg har vært en lokal i Banff, Canada, er noe jeg er stolt av, og jeg gleder meg til jeg kommer tilbake om noen år, og kan mimre over ting vi gjorde over hele Banff. Jeg tror nesten ikke jeg har opplevd så mye og møtt så mange folk på et så lite sted!

Planen er foreløpig å dra tilbake til Banff siste uka av Juni, for å gå på Rundle og Cascade, og ikke minst plukke opp Marco. Så skulle vi egentlig til øst, men vi kom fram til at det var for langt, så det blir heller en tur sørover, over grensa til USA. Der skal vi innom Yellowstone Nasjonalpark, Grand Canyon, Las Vegas, Los Angeles, Lake Tahoe (hvor grandonkelen til Johan bor), San Fransisco, og se Redwood trærne. Deretter slipper vi Johan av i Calgary så han kan ta flyet hjem, mens Marco, jeg, og eventuelle andre tar turen videre kanskje øst, eller nord til Alaska. Så langt har ikke planene formet seg enda.

Johans Innlegg:


Nå er tiden kommet for å forlate Banff. Det er med blanda følelser at jeg har pakket ned "alt jeg eier og har" og vasket ned rommet jeg har bodd i de siste 4-5 månedene. Til tross for at det nok er tidenes mest upersonlige hjem kommer jeg til å savne den vesle brakka vår, men aller mest kommer jeg til å savne folkene her. Folk vi har blitt kjent med både på og utenfor jobben.
Da vi ankom i januar var det kaldt og hvitt, og fascinasjonen over å se rådyr i gatene var stor. Bjørnen var ennå i hi. Nå er snøen smeltet, blomstene spirer og bjørnespray er obligatorisk når man ferdes i naturen. Selv om det til tider har føltes som om livet her kun består av lange arbeidsdager og tidlige kvelder, overrasker det meg ofte hvor mye jeg har rukket iløpet av de få månedene. Jeg har stått på slalom utallige ganger, padlet i Lake Louise, gått fjellturer, hoppet i fallskjerm, hatt besøk av familien og observert grizzlybjørn på kloss hold.
Det er ikke til å stikke under en stol at det også har vært utfordrende stunder, særlig i begynnelsen når mennesker, språket, landet og hverdagen i seg selv var ny, og når stemmen min satte sine begrensninger. Likevel har jeg møtt på så mange flotte folk, spesielt de siste to-tre månedene, som med tålmod, humor og vennlighet har tatt seg tid, og som jeg nå er blitt godt kjent med. At jeg, Kristian og Valenca har dannet vår 'Norwegian Squad', vår lille norske frisone, har også lysnet opp hverdagen i Banff betraktelig.
Nå er ett nytt kapittel i Canada begynt, og Banff ligger nå bak oss. Igår, 3.juni, begynte vi turen mor Vancouver. På veien fant vi oss en øde landevei hvor vi stekte pølser i skumringen og så på kuene som gresset på jordet foran oss. I natt sov vi i bilen før jeg våknet klokka syv (for første gang på uendelig lenge), stod opp, spiste enda en pølse og leste mens sola stod helt opp. I skrivende stund sitter vi på fergeleiet og venter på å bli fraktet over til Vancouver Island. Vi skal passe på å oppdatere med jevne mellomrom, da vi ikke kan si med sikkerhet hvor vi skal videre.
Johan

Selv om det har vært stilt fra oss lenge, har vi hatt det bare bra!!! Vi storkoser oss, og her kan dere se litt hva vi har drevet med i det siste:

Moraine Lake and Lake Louise

Vi var en tur til Moraine Lake 24. Mai, dagen det åpnet! Og Lake Louise igjen og padlet!

Og så har vi vært på Bearhunting med Rafael!

Bearhunting


Roadtrippen har startet! 


Vår første natt i bilen! Dette ble stedet. 
Vi fikk den store ære å skrive på Valencas flagg! Veldig kult! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar