onsdag 2. mars 2016

Dagene kommer og går, akkurat som folk i Banff

Hei igjen!

Alt er sånn ca. som det pleier å være for oss her i Banff. Vi jobber mer eller mindre 5 dager i uka, så det tar opp mye av tiden vår. Fridagene blir sett på som minst like dyrebare som de var i Norge. Utfordringen er å finne på noe nytt å gjøre disse dagene. For å hjelpe oss selv med dette har vi nå begge fått kloa i sesongkort i Sunshine Village! Med en sesongkortpris på 800 CAD (tilsvarer i skrivende stund 5160 kr.) var det ikke aktuelt å kjøpe nytt så sent i sesongen. Heldigvis fant vi alternativer som kostet oss 150 og 250 CAD istedenfor. Da går det an!


Bare for å gjøre ting klart.Rett før det forrige blogginnlegget ble skrevet var det en dag akkurat som alle andre, helt til vi kom inn døra hjemme. Der sto det en fyr vi hadde sett på jobb dagen før, og det tok et par sekunder før hjernen fikk vridd seg til å konkludere med at vi nå hadde fått nye romkamerater. Disse viste seg å være fra Tyskland, og selv om friheten med eget rom var stjålet, var det ikke vanskelig å bli kjent!

På vår første fridag den uken tok vi en roadtrip til Calgary! Det var en deilig følelse å igjen ha friheten til å kjøre der vi ønsket. Så med gutta baki, og jentene foran (Valenca og "roomie") satte vi av gårde i rakettfart! ... noe bensinmåleren også viste spor av. Etter å ha kjørt rundt halve byen for å prøve å finne veien, (Google er vår venn) parkerte vi på hostellet vi bodde på da vi kom hit. Det var artig å ha rollen som lokalkjent, en rolle det er lenge siden vi har hatt. Etter en tur innom Tim Hortons (halloo, selvfølgelig) var det opp igjen i Calgary Tower for å vise turistene rundt. Denne gangen var været på vår side og selv om vi betalte for andre gang, var det verdt å kunne se Rocky Mountains fra tårnet!

For å se flere bilder, enten på telefon eller PC, bla til sidene! 


CalgarySenere samme dag hadde vi blitt invitert til å feire at en fra jobb skulle reise hjem igjen. De aller fleste fra Tunnel Mountain møttes på baren Pump & Tap for å hedre denne australske sjelen. En av de som ikke møtte opp var akkurat han det hele handlet om, men etter et par timer kom han sjanglende i et utmerket humør. Formen var såpass at ølen han fikk ble diskré flyttet vekk før han rakk å få med seg at den eksisterte. På vei hjem tok vi en tur innom et vinmonopol, og både de foran og bak disken var i godt humør. Dagen etterpå hadde vi heldigvis fri, og dagen ble ikke så veldig effektiv...Vi har også vært på Buffalo Museum, et museum som forteller historien om de lokale indianerne. Som mange andre urfolk ble også disse undertrykket og herjet med av hvite nykommere. Vi så også mange av deres antikke gjenstander, som pilspisser, tradisjonelle drakter og de klassiske hodeplaggene med fjær. I tillegg hadde de egne tegnebord. Der ble det gjort diverse mindre vellykkede forsøk på tegne hverandre (Kristian tegnet Johan). Kristian og Valenca hadde også stor glede av Johans forsøk på å tegne en bjørn, til tross for at tegningen var et rent kunstverk. På vei ut kjøpte Kristian en ny kniv til knivsamlingen sin av en fyr med cowboyhatt, skinnvest og ingen revolver.Venstre: Kristian briljerer med sine malekunnskaper!
Høyre: Og Valenca maler faktisk noe skikkelig          Etter noen dager var det på tide å også si hade til Kristians romkamerat. Han hadde visst bare tenkt å være her et par uker før han dro hjem. For å feire litt før han dro ble det ut på karaokebar.  Rett før vi gikk dit, gikk vi tre på et utkikkspunkt rett ved Tunnel Mountain. Utsikten til stjernene var fantastisk, og oppklart av frisk luft var vi klare for å gå på karaokebar! Heldigvis slapp vi å synge. Det ble heller et par runder med biljard. Ettersom Johans romkamerat ikke er en av de som drikker hadde vi til og med gratis transport opp og ned!
Da Kristian igjen ble værende alene tenkte vi at det denne gangen var like greit at Johan flyttet inn på dette rommet. Det har vært gøy å bli kjent med de vi har bodd med, utrolig hvor godt kjent man kan bli på to uker egentlig. Men nå slipper vi å tenke på romkamerater som kommer og går.

Kristian, romkamerat og en Japaner var en kveld ute og tok bilder i Banff. Her kan dere se noen av blinkskuddene. Bla til siden for å se mer!


Banff


For å teste de nye skipassene våre ble det en tur til Sunshine på vår neste fridag. Det er en deilig følelse å vite at vi nå kan dra så ofte vi vil! Det var de samme nå som sist, Johan, Kristian og Valenca, pluss at vi møtte et par fra jobben noe av dagen. Dagen startet med at det var en god del snø, noe som førte til at sikten var heller dårlig. På slutten av dagen ble det heldigvis bedre, og vi var enige om at vi nøt det enda mer på grunn av været vi hadde først.
Etter ski og snowboardkjøring ble vi spurt om vi ville teste badebasseng og boblebad på Rocky Mountains Resort. Det var umåtelig deilig å kunne sette seg i det varme vannet og slappe av. Det var til og med basseng ute!
Og som om ikke det var nok, dro vi så hjem og spiste smarties-is og drakk vin. Kanskje ikke den beste kombinasjonen, men veldig godt når man tok en av gangen! Det var en perfekt avslutning på en innholdsrik dag!


Her kan dere også bla! Trykke, trykke, sa kjerringa!

Sunshine Village
Vi har begynt å tenke høyt om vi skal flytte til Vancouver, ihvertfall for sommeren. Vi har hørt det er fint der på sommeren, ikke fullt så fint på vinteren, så kanskje man da kunne dratt tilbake til Banff. Noen skikkelige planer har vi ikke kommet fram til, men vi får se hva tiden viser oss. Håper dere alle har det bra der hjemme, og at vi ikke går glipp av for mye! Vi vil veldig gjerne høre hvordan livet er hjemme i Norge! Kunne dere ha lagt igjen en kommentar om noe som er nytt eller noe som er det samme? Enten rett på bloggen, eller på facebook! 


En lapp vi fant på jobb... Helt normalt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar