lørdag 19. mars 2016

Et fjell, en bursdag, og en bursdag til!

Så var det tilbake til Sunshine på slalom og snowboard! Denne gangen med bil, istedenfor buss. Til vår store overraskelse ville ikke kortet til Johan la seg skanne da vi skulle opp i bakken... Så da måtte stakkaren vente noen timer mens vi andre var i bakken. Det er litt kjedelig å betale 250 CAD for et sesongkort som fungerer en dag. Med andre ord ble det 250 CAD for et dagskort, som vanligvis koster 100. For Kristian har det fungert fint, men det var en sjanse vi begge tok. Så forholdene var helt konge, og det ble litt leking med å prøve 180, og å hoppe på store hopp!
Ettersom skipasset ikke fungerte helt etter planen benyttet Johan sjansen til å bruke langrennskiene for første gang! (De han har drasset med seg heeele veien fra Norge)

En annen dag ble vi invitert til å spise middag hos Marco, en kollega fra jobben, som også forøvrig har blitt vårt faste lunchrom. Det ble noe så komplisert som pølser med Chilensk tilbehør. Godt var det ihvertfall. Tross at det ikke var spor av alkohol å finne under oppholdet, endte vi opp med å spille ping pong inne på rommet! Alle satt i hvert sitt hjørne og slo vilt rundt seg for å prøve å holde ballen i gang. Vi hadde faktisk 4 ping pong rekkerter, men det var ikke nok, så da ble det tatt i bruk stekespader, knyttnever og bøker. Housekeeperne er ihvertfall løsningorientert!
Da vi var fornøyde med en helt sinnsykt god score, hoppet vi på bussen ned til downtown Banff. Vi gikk nemlig for å se på kino (igjen). Selv om vi alle er mellom 21 og 28, dro vi får se Zootopia, noe som faktisk var en ide fra en av de eldste. Dette er en film å anbefale: morsom, gode karakterer, og et spennende mysterium!

Vi har nå også tatt stegene opp til Banffs antagelig laveste topp, for første gang! Dette er også vår nærmeste topp, nemlig Tunnel Mountain! Vi tok turen sammen med noen kolleger fra jobb, og sammen må jeg si vi er en artig gjeng. På veien opp gikk vi forbi en flokk med Elks, de som er ca. som hjort. Kristian var på jakt! ... med kamera og fyrte løs blinkskudd etter blinkskudd. På vei ned igjen møtte vi en annen flokk med Elks som hadde bestemt seg for å stå midt i veien. Det som er verdt å vite er at Elk er sett på som Banffs farligste ville dyr, til og med over bjørn. Det er fordi de ikke er like sky, og kan være fryktelig aggressive. Kloke som vi er prøvde vi å unngå dem ved å gå litt opp i skogen og rundt. De stirret litt rart på oss mens vi gynget oss gjennom snøen og mellom trærne, før de bestemte seg for å være snille og rusle videre bortover veien. Og det var det! Vi fikk et bilde av hele den lille flokken foran Rundle Mountain, så se under på det siste bildet.
Så litt fakta om Tunnel Mountain:
I følge Wikipedia er Tunnel Mountain 1 692 m over havet, bare 777 m lavere enn Galdhøpiggen! Dere kan tenke dere vi var slitne etter å ha travet opp dit på ca. en time! ...Vel, så utrolig er det dessverre ikke, Banff ligger 1 383 m over havet, så da ble stigningen en hel del snillere med såvidt over 300 m. Utsikten syntes vi allikevel var imponerende! Dere får bedømme selv! Bla til siden for å se flere bilder! Inkludert portrettbilder av ElkTunnel Mountain

Før vi visste ordet av det var det igjen Søndag og det betyr jo som dere selvfølgelig husker: Sunday Funday! Ikke nok med det, men det var også Lukas sin bursdag, så det fantes bare en unnskyldning for ikke å komme! Og det var migrene. Johan måtte dessverre benytte seg av denne unnskyldningen, og fikk nøye seg med å høre om alt som hadde skjedd i ettertid. Nei, vi sender ikke fyllesnaps her i huset! I løpet av denne Søndagen fikk Valenca besøk av Jess, en venninne fra Vancouver, så vi ble spurt om vi ville være med på roadtrip på Mandag! Det var jo ikke noe spørsmål, så vi kjørte først til Lake Louise, deretter til Lake Minnewanka, for å vise vår nye turist litt rundt Banff. Senere på kvelden følte vi for å gå på kino, alle sammen. Så hvilken film skulle vi se? Vi så Zootopia! Dette er en film å anbefale: morsom, gode karakt... Vent... det var noe kjent her. Ja, vi så den faktisk igjen! Så godt likte vi den, pluss at vi veldig gjerne ville at de skulle se den også!


Stort fjell, små folkJohan hadde nå hatt sine to dager fri stakkars, og gledet seg som alltid til å komme tilbake på jobb for å vaske badekar! Kristian hadde en dag til, så det ble en kjapp tur til Canmore med Valenca og Jess for å kikke litt rundt der. Det er visst en stor greie med en skikonkurranse for tiden, og den har visst akkurat vært i Canmore. I den forbindelse så vi flere butikkvinduer fulle av flagg for forskjellige land. Da vi omsider fant Norge, ville vi bidra med det vi hadde tilgjengelig! (Se bildet)
På vei hjem prøvde vi å kjøre gjennom en Tim Hortons Drive-through, ettersom det skal være kjapt og greit. Det viste seg at vi ikke var så flinke på dette som vi trodde... Vi havnet rett i "motta og betal"-kassa, så det var litt forvirring om vi egentlig ville bestille, eller om vi ville ha det vi hadde bestilt. Omsider var de greie nok til å la oss motta, betale, og til og med bestille i samme vindu! Vi ble enige om at det var sjåføren sin feil; den blonde, mye omtalte jenta fra Sveits. Uten å nevne navn da.
Heia Norge, heia Norge! Olè, olè, olè!

Er dette normalt og se på tur gjennom Canmore?Onsdagen var det fest igjen! Denne dagen hadde Valenca bursdag! Vi ble invitert med på middag på Chili's, der det var en til fra Inns of Banff som også hadde bursdag. Det var sannelig en god middag og koselige folk, så med en kilo ekstra i magen var det ut for å finne en pub å fortsette på. Det ble en nyåpnet bowlinghall, riktignok uten å spille bowling. Det ble en forholdsvis rolig kveld, men en veldig hyggelig en, noe som passet helt utmerket! Dagen derpå besto av full jobb for vår del. Det gikk uten problemer, vel og merke! Dagen etter bursdagen var det allerede på tide for Jess å dra hjem, så etter jobb ble det en varm sjokolade hver på Timmy's hvor vi mimret over de tider vi ikke klarte å åpne lokket skikkelig.


Godt humør var det!


 Nå er det snart påske og våren begynner for alvor å komme her i Banff. Dagene blir lengre og varmere, snøen smelter, skogen blir grønn igjen og bjørnespray dukker opp i butikkvinduene. Hvis det går like lang tid til neste innlegg har vi nok rukket å skaffe oss denne sprayen, og fått brukt den et par ganger alt. Det vil forhåpentligvis ikke skje og dere hører fra oss snart igjen!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar