fredag 1. april 2016

Staselig besøk fra Norge

Hei igjen! Nå er tiden kommet for en liten oppdatering. Siden sist har mye skjedd og vi begynner derfor med eldste nytt. Søndag 20. mars var vi med på nok en avslutningsfest, denne gangen for Marc, en kollega fra jobben. Først ble nesten hele housekeeper-gjengen fra Tunnel Mountain samlet, pluss noen andre bekjente, i en av de knøttsmå leilighetene for ansatte. Der ble vi sittende en liten stund, og humøret ble stadig bedre utover kvelden. Senere dro vi ut og havnet på Devil's Gap, en av de få nattklubbene i byen, og der ble vi i et ukjent antall timer. Der inne var det trangt og klamt, som på alle andre utesteder. Til tross for dette var humøret på topp hele kvelden. Morgenen etter gikk vi på jobb og det var ikke fullt så gøy. 


Gutta i sitt rette element ... Allikevel ikke verst å jobbe midt mellom fjell som Rundle!

To dager senere, på onsdag, kom hele Schultz-familien på besøk. Allerede før vi hadde satt vår første fot på canadisk jord hadde nemlig Johans familie bestemt seg for å tilbringe påsken i Banff. Det var et veldig gledelig gjensyn for alle parter og vi synes nok alle det var litt merkelig med den lille kræsjen mellom "gammel" og "ny" virkelighet. Resten av dagen ble brukt til å vise de nye turistene rundt i byen "vår". Til tross for at vi er lokale og burde være lommekjente, var det turistene selv som fant feriens første bar. 
Etter nok en dag med jobb var det endelig tid for å kunne nyte ferien med familien fullt ut. Etter en god frokost på hotellet deres (High Country Inn), gikk Johan, Halvor og Mette på tur til Johans faste turfjell - Tunnel Mountain. Heldigvis var det verken like glatt eller kaldt som sist gang, og turen ble veldig fin. Dessverre så vi ingen dyr større enn ekorn denne gangen, men det ble likevel lagt ned betydelig innsats fra Halvor og Johans side for å finne et dyr. Senere på kvelden gikk alle fem på Grizzly House, Johans favorittrestaurant i Banff, og spiste selvstekt biff og kylling. 


Lørdag var det fantastisk vær, og vi (hele familien, Kristian og Valenca) dro til Lake Louise for å spise lunsj på det kjente hotellet The Fairmont Chateau. Etter litt frem og tilbake viste det seg at bordet vi hadde bestilt befant seg på Fairmont Banff Springs, og det hotellet ligger i Banff og ikke ved Lake Louise. Denne lille misforståelsen viste seg å ikke by på noen store problemer, så vi rakk både å besøke Lake Louise og innta lunsj på Banff Springs Hotel. Det var nemlig Mette og Olafs bursdag, og dagen ble derfor brukt til å både feire og minnes. Lunsjen bestod av en enorm buffé og vi ble derfor alle gode og mette. Etter å ha utforsket hotellet innvendig var vi alle enige om at det var rikt og storslagent. Ingen tvil om hvorfor akkurat dette hotellet er så kjent.


Schultz vel representert på Lake Louise. Vi så forøvrig to snøskred rett over hodene deres samme dag!


Her kan du bla til siden for å se flere bilder fra Banff Springs Hotel!


Fairmont Banff Springs HotelHotellet ble oppført i 1888 og ble umiddelbart kjent som et av de fineste hotellene i Canada. Med tanke på beliggenheten ved fotsiden av Rocky Mountains, med utsikt til Mount Rundle og hevet over Bow River, sier det seg selv at utsikten er noe for seg selv. Ikke rart at også Marilyn Monroe fant veien hit, noe som var godt dokumentert i hotellets bildegalleri. Det sies også at det spøker på Banff Springs Hotel, at man av og til kan se en dame i kjole danse i ballsalen om natten. Hun skal visstnok ha brukket nakken under et fall i ett av hotellets mange trapper og har siden hjemsøkt stedet. Dette så ikke vi noe til, uten at vi egentlig lette heller. Senere på kvelden spiste vi på en fin, men full og bråkete restaurant og da ble også Johan og Jon feiret for kommende bursdager. Av Halvor, Johan og Kristian fikk pappa, blant andre ting, en svært kledelig cowboy-hatt, helt i stil med lokale moter. Dessverre ikke like kledelig som skjerfet mamma fikk tidligere samme dag.


Dette er det fineste, les minst morsomme, bildet av gjengen som spiste den kvelden.Dagen etter var det endelig klart for å prøve bakkene i Lake Louise. Sammen tok vi, hele familien pluss Kristian og minus Valenca, bussen ut til Lake Louise. Der endte guttene opp i bakken mens mor gikk langrenn. Med sol og nesten perfekt påskevær var det lite som kunne vært bedre. I likhet med Sunshine er også Lake Louise enormt og består av utallige bakker. I motsetning til Sunshine fikk vi (hvertfall Johan), enda mer følelsen av å stå på ski i fjellet den dagen. Etter flere fine turer tok vi så bussen tilbake til Banff, hvor vi fikk vite at mammas langrennstur ikke hadde vært fullt så vellykket. 
På kvelden spiste vi en siste middag på Maple Leaf hvor vi ble servert noe av det mest smakfulle vi har spist i løpet av våre to måneder i Canada. Andebryst, perfekt stekt og med en vilt(!) god sjokoladefondant til dessert. Mette og fornøyde tok vi farvel med Johans familie og gikk til sengs. Brødrene på slalomtur i Lake Louise!Her kan dere også bla for å se flere bilder!Lake Louise Ski Resort


Dagen etter skulle vi på jobb, etter tre lange, deilige fridager. Naturlig nok var vi begge relativt trøtte og ikke veldig motiverte for jobb da vi våknet mandag morgen. At det også var varslet at dagen ville bli lang og travel, gjorde ikke livet lettere akkurat da. Men, mot alle odds, ble vi, fem minutter før vi skulle gå ut av døra, ringt opp av sjefen og fortalt at dagen ikke ville bli så travel likevel. Og med tanke på at vi hadde bedt om fri mens familien var på besøk, fikk vi jaggu en fridag til. Overlykkelig over denne beskjeden tok vi av oss uniformen (ja, vi har faktisk noe slikt) igjen og tok en lang morgen. Ute på gaten møtte Johan på familien som lette etter et siste frokoststed for ferien. Etter at Johan hadde klart å overbevise dem om at han ikke skulket, men joda, hadde fått fri av sjefen, ble også han invitert med på frokost. Kristian på sin side dro til Sunshine og hadde en fortreffelig dag med enda mer perfekt føre. Han fikk også tatt en tur innom kompisen sin som bor midt oppi bakken:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar